Близо 600 кг. канабис изкорениха от местността „Стойчевското“ в Петричко

При проведена акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, е констатирано следното:

На 24.08.2018г. в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността „Стойчевското“, землище на с.Чурилово, общ.Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич, са намерени около 482 броя зелени, тревисти растения. След направен полеви тест същите са реагирали положително на марихуана с общо тегло около 578,4 килограма. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26.08.2018г. около 19:45 часа на ул.“Ягода“ в гр.Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански, е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач С.Ч./27г./ и пътник в него С.Ч./22г./ и двамата от гр.Сандански. Намерена и иззета е около 1,03 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис, като с техническо средство е установено, че водачът е шофирал след употреба на упойващи вещества. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ПИРИН СТАРТИРА ПОДГОТОВКА ЗА ПРОЛЕТНИЯ ПОЛУСЕЗОН

Представителният отбор на Пирин започна подготовка за пролетния дял от шампионата на Втора лига. Преди ...