Улични LED светлини за крайградската зона

Как да изберем правилното LED осветление? С настъпването на по -студените сезони и намаляването на дневните часове, все повече собственици на жилища започват да мислят за подреждане на осветление за своя район. Разбира се, всеки иска не само да освети района около дома си с високо качество и красота, но и да го направи с най -ниски финансови разходи. Тогава на помощ идват LED уличните светлини. През последните години се наблюдава голямо увеличение на търсенето на такива стоки, както и на тяхното разнообразие.

 

Защо светодиодите са по -добри?

 

В съвременния свят цели държави изоставят крушките от волфрамова нишка. Това се прави във връзка с борбата срещу изменението на климата и последващата нужда от икономия на електроенергия. Една от възможните алтернативи е използването на LED крушки. Сред техните предимства са основните:

– икономично използване със сила на светлинен поток, идентична на флуоресцентни или други лампи;

– LED лампите не предизвикват прекъсвания в градската електрическа мрежа, работят стабилно и безшумно;

–  увеличен експлоатационен живот в сравнение с традиционните лампи, което води до намаляване на разходите за поддръжка на лампи и позволява те да бъдат разположени на труднодостъпни места;

– лекота на използване и минимални разходи за поддръжка;

– използването на LED лампи замърсява околната среда в по -малка степен, не изисква специално изхвърляне;

– Животът на диодните лампи е няколко пъти по -дълъг от този на конвенционалните лампи. Висококачествената LED лампа може да издържи най-малко 50 000 часа;

– при преизчисляване – това е 25 години работа през нощта или поне 10 години непрекъсната работа. Това е няколко пъти повече в сравнение с традиционните източници на светлина като лампа с нажежаема жичка, HPS, MGL или HPS.

 

Видове LED светлини.

 

Има няколко различни вида LED светлини според предназначението им. Нека анализираме основните:

Осветление. Те са лампи с общо приложение и се използват навсякъде директно за осветяване на територията, пътищата или осветяване на отделни зони. Те се монтират на различни стълбове за осветление, както и на огради, къщи и други подходящи места.

Архитектурните улични светлини се използват за декоративно осветление на различни конструкции, като фасади на сгради и паметници. Има не само бяло, но и различно цветово излъчване.

Пейзажните улични светлини често се използват в крайградските зони, а именно за осветяване на пътеки, цветни лехи, дървета и други елементи на пейзажа. Такива устройства са богати на декоративни форми и въображение. Устройствата работещи със слънчева енергия, са придобили огромна популярност с най-високата си ефективност. Може да работи при липса на електрически мрежи. Те са практични и не изискват специални умения.

 

Основни технически характеристики на LED светлините.

 

Основните технически характеристики при избора на улични LED светлини са консумация на енергия, светлинен поток и степен на защита. Съотношението на мощност и светлинен поток дава стойност – ефективността на светлинния модул. От него веднага можете да разберете колко икономичен ще бъде източникът на светлина. Колкото по -висока е тази цифра, толкова повече осветителното тяло спестява енергия. LED светлините също се различават по класа на защита срещу проникване на знамена и прах, обозначени с английските букви IP (съкращение за „защита от проникване“ означава „защита от проникване“) и следния номер. Колкото по -голям е номера, толкова по -висока е степента на защита. По този начин осветителните тела със защита IP54 могат да се използват практически при всякакви условия, които не изискват продължително потапяне във вода. LED със защита IP67 могат да се монтират дори под вода, което им позволява да се използват за осветление, например за езера в задния двор, фонтани и др.

Нека обобщим. LED – определено. Избираме икономични с висока степен на защита срещу влага и прах. Сравняваме посочените от производителя гаранционни срокове … и разбира се цената на LED светлините. Успех на всички в страната!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Официално: Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен от коронавирус

От здравното министерство разпространиха важни разяснения за това как се случва заразяването с коронавируса и каква е ...