Петрич днес: Инвалидната шуробаджанащина, един отрязан крак и прага между живота и смъртта

Преди 36 часа един млад шофьор почерни три живота. Тези на две деца и своя. Не, никой не е мъртъв. Поне не физически.

Преди 36 часа един млад и безумен на пътя шофьор реши да покаже какво може. И показа – кой ще присади обратно ампутирания крак на 17-годишния Крум? Кой ще върне здравето на Валентина? Кой ще попие реките от сълзи в очите на майките им?

Браво, Георги! Ти си голям, ти си велик, ти успя да докажеш, че пътят е тесен за твоите възможности и можеш да караш, където ти душа иска! Само че там, на тротоара, ти осакати две деца, Георги. Може би догодина Крум също щеше да изкара книжка. Може би той има мечти, може би беше на път да ги постигне. Може би това момче щеше да е по-отговорен на пътя от теб. И може би нямаше да осакатява хора, след което просто да опита да си тръгне, сякаш не е сторил нищо. Може би, но знаем ли? Той вече е осакатен, защото ти го остави такъв.

Може би всички шофиращи по този начин са сигурни, че са родени под щастлива звезда. Може би мислят, че са застраховани от инциденти и правосъдие, защото са „някои“. Нека ви кажа – не сте. Скъпите коли, роднините на високи позиции и високото самочувствие не ви правят замесени от друго тесто. Същите сте, както останалите. Смъртни и грешни и трябва да понесете отговорността си.

И докато главен инспектор Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция“  е сигурен, че не дрифт е причината за инцидента, свидетели говорят друго. А именно, че Георги е завъртял колата си два пъти, преди да я забие право в трите деца, подслонили се от дъжда на суша. Знаели ли са, че криейки се от няколко капки дъжд, „гъзарията“ на един техен връстник ще ги довърши?

А сега майките им плачат. Няма как да е другояче. Само тези майки знаят с колко труд, усилия и любов са отгледали децата си. Само те знаят, как са треперели над тях при всяка висока температура и всяко обелено коляно. Само те знаят как са ги опазили, за да пораснат здрави и истински хора. И само те знаят как се чувстват сега, когато Валентина лежи в болница с опасност за живота, а Крум е с отрязан крак.

Свидетели на инцидента разказват, че на 18-годишния Георги са правени неколкократни забележки относно безумното му шофиране. Пред 20-годишно момче от Петрич, пожелало анонимност, той заявил: „Не се занимавай с мен, не знаеш кой е баща ми!“. Девойка от Петрич пък разказва, че е станала свидетел на ситуация, в която Георги, отново шофирайки неразумно, е спрян от служители на КАТ в града и си е тръгнал със смях след сладки приказки. Защо не е глобен, защо не му е правена забележка, че не е шофирал разумно? Защото не е имало кой да му каже, че в този живот има правила и те са за всички.

Защото шуробаджанащината в Петрич е достигнала свръхвисоки нива. Защото отделни единици се смятат за феодали в града. Защото възпитанието идва от родителя, а когато няма кой да го даде, стигаме до тази ситуация – на инвалидна шуробаджанащина. Плюс един отрязан крак и девойка на прага между живота и смъртта.

About Сашка Христова

3 коментара

  1. Не знам кой е писал статията, не съм запозната с този сайт, но до сега никога не съм видяла такъв НЕпрофесионализъм! Дори и в „Струма“, където информацията не е 100% истина! Как изобщо един репортер си позволява да използва такива думи и да заема някаква позиция, когато дори още не е разговарял с близките на въпросното момче! Пуснете си Нова телевизия, пуснете си БТВ, отворете сайтовете им и вижте как се пишат статии!

    • Весела Богословова

      е защо ли ми изглежда че е истина, мн. е ужасно, но истина. Има ранени деца, има безумен шофьор, има страдащи родители. Кое написано е непрофесионално? Дано децата се възстановят, дано има наказани!

  2. Статията е написана с много чуство и много добре. Изглежда , че на близки до В. мъжкото- чашката не им се харесва истината, а тя е доста горчива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Опасни горещини и през следващата седмица

На 18 август предстои поредният връх на поредната топла вълна, предупреди климатологът Георги Рачев по ...