Лесно или трудно е да си изберем матрак?

Хората прекарват повече време в леглото си, отколкото на която и да е друга мебел в дома си. Един добър сън има освежаващ и подсилващ ефект, ето защо изборът на матраци е доста важен. Спалнята е мястото, където искаме да избягаме от стреса на тежкия работен ден и да се насладим на спокоен сън.

Ако не сте сигурни какво точно да търсите, прочетете няколко важни съвета, които трябва да знаете, преди да закупите матрак.

Фокусирайте се върху комфорта. Най-важното нещо, което трябва да имате в предвид, е вашето ниво на комфорт. Дори да купите най-скъпият матрак, няма да имате най-доброто преживяване за сън в живота си, ако не ви е удобно. Какво да търсите в матрака се свежда до няколко други фактора, като размера, твърдостта и вида на използваните материали в матрака. Истината е, че може да сте далеч от добрия сън, ако матракът ви не е подходящ. От съществено значение е да обърнете внимание на качеството и материалите на най-добрия матрак и да купите подходящия за вашите нужди. Ако сте се насочили да закупите матрак директно от магазин, там може да тествате матрака. Повечето магазини за матраци и спални ще ви позволят да легнете на матрака, за да можете да го тествате. Ако пък сте се насочили да закупите матрак онлайн е добре да прочетете отзивите, защото това ви дава по-практична представа за популярните матраци, които се предлагат в момента и ви позволява да стесните огромното поле за избор при закупуване на нов матрак.

На пазара се предлагат различни видове матраци. Едни от най-предпочитаните в момента са матраци с ядро от покет пружини. Покет пружините представляват индивидуално опаковани пружини, които са ортопедични и предлагат на тялото ви, пълен релакс и спокойствие. Ако пък сте почитатели на твърдите матраци е добре да се спрете на матраци изработени изцяло от пяна. Тези модели се препоръчват за по-тежки хора. Обикновено пяната, която е заложена в тях е полиуретанова пяна. Най-бюджетните матраци на пазара, са матраците с бонел пружини. Това са класическите пружини, които са свързани една за друга. Латексовите матраци, също се водят по-твърди на усещане, те са много добър вариант, тъй като латекса е дишащ и по този начин се предотвратява появата на акари и мухъл. Латексовите матраци се препоръчват най-вече за деца. Напоследък на пазара се предлагат и матраци с така прочутата мемори пяна. Мемори пяната придава мекота и има свойствата да обгръща извивките на тялото ви.  Друго и много важно правило при избора на матрак е дамаската му. Предлагат се матраци с дамаска изработена от изкуствени материали, но има и матраци с дамаска обработена с екстракт от алое вера, което ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа. Има и матраци с дамаски от сребърни нишки, което също ги прави подходящи ако страдате от някаква алергия.  Един от най-големите производители на матраци , а именно матраци ТЕД, предлагат на пазара не само матраци, но цяло изобилие от продукти за сън.  Но има и друг производител, също много предпочитан от клиентите, а именно матраци Paradise. Те предлагат иновативни модели матраци, топ матраци, възглавници и други, като се грижат за вашият комфорт и спокоен сън.  Обикновено матраците се предлагат в размери 82/190, 90/190, 90/200, 100/200, 140/200, 160/200 и т.н., както и в нестандартни размери по желание на клиента. Знаейки какво да търсите в един матрак ще се насочите в правилната посока, когато дойде време да вземете решение. Не забравяйте, че ще прекарате повече време в леглото си. Малко време, прекарано в проучване на избора на матраци, може да донесе огромни дивиденти, като допринесе за вашия комфорт и благополучие за години напред.  Ако все пак не сте уверени в избора си, може да се доверите и на информацията , която биха ви дали консултантите в онлайн магазин mattro.net. Осигурете добър сън, както на вас, така и на цялото ви семейство.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Какво е воблер и в какви разновидности се среща?

Какво е воблер? На този въпрос всеки запален спинингист ще отговори без никакви колебания – ...