В Петрич наградиха отличници и таланти

На тържествена церемония вчера бяха наградени отличниците на Випуск 2021 и талантливите деца по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Кметът Димитър Бръчков подчерта, че това е най-чистият момент за радост и гордост, защото заслужено се подчертава уважението към постиженията – класни и извънкласни на деца, учители и ръководители.

Общо 115 деца и ученици получиха награди – 48 от тях завършили с пълно отличие целия етап на обучение в средното образование и 67 за призови отличия на конкурси, олимпиади, турнири и първенства – национални и международни. Четири колектива също бяха наградени за спечелени първи места в тазгодишното издание на Международния детски конкурс „Южни слънца“. Това са: група „Гъбка“ на ДГ „Слънце“, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови – 1914“, Танцов състав „Афион“ и Ансамбъл „Македонци“. Двама ученици получиха едногодишна стипендия от МОН – Рая Павлова за първото място в Национален конкурс „Вълшебният свят на Ангел Каралийчев“ и Екатерина Костадинова за първо място в Национален конкурс „Моите детски мечти“. Двете са възпитанички на клуб „Еврика“ с ръководител Христо Павлов при Общински детски комплекс-Петрич.

Наградите по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби се връчват за шеста поредна година, припомни инж. Светла Данаилова – председател на ПК „Образование, култура и вероизповедание“ към Об С – Петрич. По решение на педагогическия колектив на ПГ „Пейо Яворов“ наградата „Приятел на ПГ „Пейо Яворов“ тази година беше връчена на кмета Димитър Бръчков. Това стана на церемонията днес. Община Петрич благодари на всички деца и ученици, на техните учители, ръководители и родители за приноса, който имат в духовното израстване на младото поколение и им пожелава да бъдат здрави.

About Красимира Мицева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Опасни горещини и през следващата седмица

На 18 август предстои поредният връх на поредната топла вълна, предупреди климатологът Георги Рачев по ...