Базово оборудване за фризьорски салони – с какво да започнете?

Преди да пуснете в експлоатация дълго бленувания от вас салон за красота, безусловно ще се сблъскате с нуждата от покупката на специализирано оборудване. Истината е, че обзавеждането за козметични, фризьорски и салони за маникюр включва голям брой детайли – от мебели до професионална апаратура, инструменти и консумативи. А те не са никак евтини.

В настоящи материал ще ви насочим към базовите елементи на оборудването за фризьорски салони. След като се сдобиете с основата, можете да надграждате в процес на работа. Това е най-добрият начин да разберете какво ви е най-необходимо и кои неща могат да почакат. Видът и броят на детайлите зависи от типа дейност, която планирате да развивате. Например, за фризьорски салон са ви необходими следните неща:

Фризьорски стол

За онези от вас, за които столът трябва да бъде избран по всички правила, е редно да се придържате към някои прости съвети. На първо място е важно дизайнът и визията на стола да се вписват идеално в интериора на работното помещение. Обърнете специално внимание на цвета или на цветовата комбинация, в случай че искате двуцветен модел. Неутралните цветове: черно и бяло се вписват добре навсякъде.

Обърнете специално внимание на дълбочината и широчината на седалката, както и на височината на облегалката. Фризьорският стол трябва да е еднакво удобен на хора с едро телосложение и на по-дребни клиенти. Облегалката трябва да има лек наклон, така че клиентът да се чувства максимално комфортно при вас.

Когато купувате стол, не забравяйте да обърнете внимание на материала, от който е изработен. Материалът следва да бъде с високо качество. Струва си да се обърне внимание и да се уверите, че столът е устойчив на влага и не абсорбира вода. Основата е най-добре да бъде от стомана, така че да издържа на всякакво натоварване.

Фризьорска мивка, тоалетка и сешоар

Едни от най-важните компоненти на всеки фризьорски салон са мивката, тоалетката и сешоарът. В добрите салони има ръчен и статичен сешоар, като вторият може да е монтиран на стена или да е поставен на пода, ако разполага със стойка. Единият (ръчният) служи за изсушаване на косата и оформянето ѝ с четка, докато другият се използва за активиране на определени химични процеси.

Фризьорската мивка би могла да е малък елемент с подвижна основа, както и масивна измивна колона. Видът зависи от площта на помещението и бюджета, отделен за обзавеждане на салона. В специализираните магазини за козметично и фризьорско оборудване като Alison.bg се предлага максимално разнообразие от мивки, така че всеки да избере подходящото за възможностите му решение.

Тоалетката е центърът – работното място на фризьора. Там са фиксирани столът и всички необходими инструменти. При липса на място за тоалетка е удачно да се използва стенно огледало, а консумативите и инструментите да се съхраняват в специална работна количка. Така ще бъдат на удобно разстояние, но при нужда количката може да се отстрани, за да не пречи на свободното преминаване.

В никакъв случай не бива да пренебрегвате и чакалнята. Задължително е да обособите място, където клиентите ви да изчакват своя ред. Това може да е отделно помещение или зона, намираща се в централното помещение. В чакалнята бихте могли да поставите удобна мека мебел или достатъчен брой посетителски столове и масичка за кафе.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Вейп CBD течности за електронни цигари

От няколко месеца на пазара на електронни цигари се предлага непознат за много хора компонент: ...