Тема с продължение: Затвориха моста при разклона за Рибник за тежкотоварни автомобили заради наложителен ремонт

Ограничителни табели забраняват движението на тежко товарни автомобили по моста при разклона за петричкото село Рибник, за това ви съобщихме в началото на тази седмица. По думите на петричани най-вероятната причина е съмнение за издържливостта на моста.

По този повод наш репортер отправи питане към Агенция „Пътна инфраструктура“, за да научим каква е конкретната причина за ограничението, както и предстоят ли евентуални ремонтни дейности. Оказва се, че при извършването на оглед на моста е установено, че нерегламентирано изкопаване на материал от речното дъно по течението на р. Струма е довело до рязкото понижение на дъното на реката след изграждането на моста. Всичко това води до подкопаване основите на съоръжението и компрометирането му.

Публикуваме отговора на АПИ без редакторска намеса:

На 28 януари т. г. е въведено ограничение в движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона в 3-километров участък (от км 0 до км 3) на път III-108, който свързва път І-1 Кресна – Кулата и Петрич. Временната организация е необходима за изпълнението на ремонтни дейности на мостовото съоръжение над река Струма на третокласния път, в близост до село Рибник. Целта е повишаване безопасността на пътуващите и предотвратяване на по-нататъшно компрометиране на моста. Ремонтните дейности на съоръжението ще започнат при благоприятни метеорологични условия.

Предприемането на ремонтните дейности се налагат, тъй като при извършването на оглед на съоръжението е установено, че нерегламентирано изкопаване на материал от речното дъно по течението на р. Струма е довело до рязкото понижение на дъното на реката след изграждането на моста. Всичко това води до подкопаване основите на съоръжението и компрометирането му.

Поради това тежкотоварният трафик над 12 тона в двете посоки се пренасочва по обходен маршрут. Той е по АМ „Струма“ до пътната връзка за Марикостиново, след което се продължава по общински път до пътен надлез над АМ „Струма“ при 435-ти км, откъдето движението по път III-198 се достига до Петрич и границата с Република Македония.

В посока София тежкотоварните автомобили над 12 тона е възможно да преминават и по път III-1082 Рибник – Лебница – Струма – Вълково – Микрево до пътен възел „Струмяни“ на АМ „Струма“.

About Екип Новини

One comment

  1. Как все ги измисляте едни фантастични причи бе измислени геори???
    МОСТЪТ Е ПОДДАЛ ЗАРАДИ НАЧИНА НА ПРОСТАШКОТО И НЕКАДЪРНО СТРОИТЕЛСТВО ОТ ИЗМИСЛЕНА ПРОСТАШКА ФИРМА А НЕ ОТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ ИЗКОПНИ ДЕЙНОСТИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Търсите работа? Вижте какво предлага Регионалната служба по заетостта – град Благоевград

Търсите работа? Вижте какво предлага  Регионална служба по заетостта – град Благоевград Дирекция “Бюро по труда” ...