„Снежният ад“ в Петрич продължава, вали от обяд, а пътищата отново са непочистени!

„Снежният ад“ в Петрич продължава, сагата с непочитените пътища в града от преди дни се повтаря отново, а възмутен гражданин на Петрич изпрати до медията ни снимки, доказващи положението на пътя в южния град.

„Вали от обяд. Снежната покривка не е много, 3-4 см. е, ала е върху лед. Имате ли представа как се шофира в такива условия? Такива са улиците в града, такъв е и пътя Петрич – Първомай. За половин ден снеговалеж видях едн снегорин и той беше с вдигната лопата. Миналата година положението беше същото, докога?“, пита Иван Г.

Направихме проверка, която да покаже коя е фирмата и към която са насочени упреците на петричани. Установихме, че фирмите, които са спечелили поръчката за зимното поддържане са – „Растер юг” ООД за град Петрич и района на Огражден, „Живел Енерджи” ООД за Подгорски и Марикостински райони.

Припомняме, че обществената поръчка за зимно поддържане бе обявена за двугодишен експлоатационен период – 2018/2019 г. и 2019/2020 г. с прогнозна обща стойност 342 000 лв без ДДС. 

На практика това означава,че отговорността пада върху „Растер юг“ ООД, която освен всичко друго ще има ангажимент да чисти и следващата година.

About Екип Новини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ешерихия коли е открита в насипен сладолед

За това алармират от Асоциация „Активни потребители” Проби, направени от Асоциацията „Активни потребители”, показват, че ...