/СНИМКИ/ „Ледена епоха“ настъпи в петричкото село Рупите, улиците и тротоарите – непочистени и заледени, хората гневни: Така е втора година поред!

Непочистени и заледени са улиците в петричкото село Рупите, пътната настилка, както и тротоарите, са се превърнали в „ледена пързалка“, а движението по тях и с кола, и пеш, е много опасно. За това сигнализираха наши читатели, като ни изпратиха снимки на главната улица в селото – тази, която води към площада.

„В другите села поне главният път е изчистен. При нас снегорин дойде веднъж – изчисти около площада и толкова. Тук страничните улички не са почистени, но поне главната можеха да изчистят“, възмущават се жители на село Рупите.

Направихме проверка, която да покаже коя е фирмата, отговорна за това ситуацията да не бъде такава. Установихме, че фирмите, които са спечелили поръчката за зимното поддържане са – „Растер юг” ООД за град Петрич и района на Огражден и „Живел Енерджи” ООД за Подгорски и Марикостински райони.

На практика това означава, че фирмата, отговорна за почистването на улиците в село Рупите, е „Живел Енерджи“ ООД. Поръчката е за двугодишен експлоатационен период – 2018/2019 г. и 2019/2020 г.,  обхваща пътната мрежа в Подгорски и Марикостински райони, която е приблизително 97,1 км, а стойността на финансирането за поддържане при зимни условия е по 60 000 лв. без ДДС за всяка от двете години.

Това не е единственото населено място в община Петрич, в което падналият сняг затрудни фирмите, отговорни за почистването му, да изпълнят задълженията. „Миналата година ситуацията беше същата, както в селата, така и в град Петрич“. „Ледената сага“ в общината продължава и до днес, а и двете фирми, отговорни за снегопочистването тази година, ще се грижат за него и през следващата.

 

About Екип Новини

One comment

  1. Главната улица си беше изчистена дори при най-големия снеговалеж не отвинявайте фирмата проверете си в страницата в ФБ на село Рупите потърсете отговорност на хората които отговарят за вътрешните улици

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Търсите работа? Вижте какво предлага Регионалната служба по заетостта – град Благоевград

Търсите работа? Вижте какво предлага  Регионална служба по заетостта – град Благоевград Дирекция “Бюро по труда” ...