Бизнесмените Иван Чапов и Теодор Осиковски с желание за инвестиции в стадионите на 4 петрички села, кметът на общината предлага отдаване терените на концесия

Четири стадиона в села в община Петрич да бъдат модернизирани чрез отдаването им на концесия, такова предложение отправи кметът Д. Бръчков. Предложението е внесено за обсъждане и в Общински съвет.

Включени са стадионите в селата Марикостиново, Кърналово, Михнево и Кавракирово. Те са публична общинска собственост. Прогнозният срок на концесията за тях е 20 години с опция за удължаване до 26 години. Задължително в договора за концесия следва да бъде вписано, че съоръженията ще могат да се ползват напълно безвъзмездно за подготовка, тренировка, официални мачове и състезания от местни спортни клубове, от училищата в съответните села и от ОФК „Беласица” Петрич.

Очакваният резултат от изпълнението на концесията е обектите да бъдат превърнати в съвременни, модерни бази с многофункционална инфраструктура за целогодишен професионален и масов спорт, какъвто позволяват климатичните дадености на община Петрич. Ще бъде заложено изграждането на сгради за обществено обслужване към терените.

За стадионите конкретно в селата Марикостиново и Кърналово е предвидено изграждането още на хотелска част, тренировъчни зали, обучителен център и помощни игрища. Ще бъдат разкрити и нови работни места. Инвестиционното намерение за стадионите в селата Кърналово, Михнево и Кавракирово е на бизнесмена Иван Чапов.

За стадиона в село Марикостиново инвестиционното намерение е на бизнесмена Теодор Осиковски и на Българската федерация по лека атлетика, която ще лицензира съоръжението по своите стандарти.

*снимка: струма24

About Екип Новини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

/СНИМКИ/ Премиерът Бойко Борисов откри новата отсечка от АМ „Струма“ край Благоевград

Премиерът Бойко Борисов откри новата отсечка от АМ „Струма“ край Благоевград. Трасето е с дължина ...