3 страхотни приложения на градинския ратанов комплект

удобен и красив ратанов комплект
Изяществото на красиво изработения ратанов комплект не подлежи на коментар. Говорим за изделията от естествен ратан, а не за пластмасовите имитации. Този вид градинско обзавеждане е най-елегантното и луксозно решение за един двор, без значение дали става въпрос за частна къща или за градината на изискано заведение – кафене, ресторант, бистро и т.н.

В следващите редове ще ви представим три нетрадиционни приложения на градинските ратанови мебели. Това означава, че освен в двора на своя дом, вила, заведение, ще можете да ги използвате и на други места, по не по-малко ефектен и приятен начин. Идеите са всъщност лесната част. По-трудно е да намерите красив мебелен ансамбъл от естествен ратан на изгодна цена, защото тези изделия са скъпи.

1. Направете си приятно кътче за отдих на терасата
Това, че нямате двор с красива цветна градина, защото живеете в панелен блок, не ви лишава от правото да си осигурите малко лукс и разкош. Стига да имате достатъчно просторна открита тераса, един ратанов комплект от два-три стола и масичка, ще се впишат перфектно в съответното пространство.
Ратановите мебели ще ви стимулират да излизате по-често на открито, дори когато времето е неблагоприятно за разходки и други активности под открито небе. Няма да ви се налага да пушите в стаите на уютното си жилище. Сутрешното, и всяко поредно за деня кафе, можете да пиете удобно настанени в ратановото кресло с подредени на масичката пред него сладки изкушения.

2. Възползвайте се от простора, който дава покрива на блока
Жилищните блокове, с каквито са изпълнени от край до край градовете в страната ни, определено не са най-красивото архитектурно творение. Те имат обаче едно много голямо предимство – плоският покрив. Над него по регламент права имат всички обитатели на сградата, но основна грижа и радост той е най-често за живущите на последния етаж.
Ако сте от щастливците, които имат правото и възможността да използват покрива на своя блок като супер просторна веранда, задължително се снабдете с един удобен и красив ратанов комплект – пейка, няколко кресла и задължително маса. Изпълнете мястото със зеленина – цветя в кашпи и всякакви растения. Създайте си оазис в сърцето на бетоновата джингла, където да си отпочинете от напрегнатия ден с чаша освежаваща напитка в ръка.

3. Използвайте оптимално жилищното пространство
Градинските ратанови комплекти могат да се използват със същия успех и на закрито. Един страхотен модел с меки възглавнички и облегалки може спокойно да замести по-масивната и скъпа мека мебел, особено ако холът/дневната в дома ви е с малка квадратура и не позволява да поставите по-масивни мебели.
Ратановият сет ви дава значителна свобода при обзавеждането на помещение, където понякога се налага да каните гости на кафе или на по питие. На него те ще се чувстват достатъчно комфортно, всъщност много повече, отколкото ако ги настаните на обикновени столове.

Предимство на стилно изработеният ратанов комплект е преди всичко лекотата на отделните му компоненти. Можете лесно и бързо да сменяте местоположението на комплекта както в самата стая, така и в други помещения на дома си. Естественият ратан обикновено е преминал задължителните обработки, които го защитават от влага, затова може да се използва спокойно на открито. Въпреки това, животът му ще се удължи значително, ако го използвате като интериорно, а не като градинско обзавеждане.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Как да подредим правилно мебелите

Относно мебелното подреждане модните тенденци са такива, че умишлено дизайнерите търсят несъответствие. Що се отнася ...