Христо Стоичков преряза лентата на напълно обновения спортен терен на гимназия „Пейо Яворов“

Открит бе напълно обновения спортен терен на гимназия „Пейо Яворов“. Съоръжението е реконструирано по ОП „Региони в растеж“ и е превърнато в многофункционален терен, както за тренировъчен процес на спортни клубове, така и за часовете по физическо възпитание на гимназия „Пейо Яворов“.

„Благодарение на такива съоръжения, каквото откриваме днес, аз съм сигурен, че един ден поне едно от децата тук ще тръгне по моя път и дано дойде отново на този стадион и покаже Златна топка и Златна обувка“, каза Христо Стоичков, който бе специален гост на откриването, пред стотиците деца на Петрич.

Лентата прерязаха кметът Димитър Бръчков и Христо Стоичков, а после двамата направиха демонстративно „първи удар“ с топка на обновения терен.

При огромен интерес Христо Стоичков представи пред петричката общественост и биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята“. Десетки почитатели на легендарния български футболист получиха автограф и успяха да се снимат с него. „Имам прекрасни спомени от този регион. Радвам се, че съм в Петрич“, каза на децата от школата на ОФК „Беласица“ Христо Стоичков. Камата имаше специално насрочена среща с тях час преди премиерата на книгата.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Божидар Стоилов: Как магистрала “Струма” не се случи в дефилето

“Колкото повече Мечо Пух надничаше, толкова повече Прасчо го нямаше“, пише Алън Милн в едноименната ...