Храмът на Ванга в Рупите на 25 години

Хиляди миряни се събраха днес в местността Рупите, по повод 25 години от освещаването на храма „Света Петка“ на баба Ванга. В черквата беше отслужена литургия, след което беше раздаден и курбан за здраве. На днешния пророчицата винаги е раздавала безплатно храна, традиция, която продължава и след смъртта и.

Красимира Лазарова е пристигнала от Англия специално, за да отвори църквата още в 8 часа сутринта. Казва, че винаги, когато идва на Рупите усеща духа на баба Ванга.

Красимира Лазарова: Много ми е помогнала на мен и моето семейство и все още и се моля за някои неща, които тя е предрекла, дай Боже да се случат и сигурно ще се случат.

Храмът „Св. Петка“ е различен, както по своята архитектура, така и по начина, по който е изографисан. А мястото, на която е построен, е избрано лично от пророчицата.

Иван Драмов, председател на Фондация „Ванга“: То е космически енергийно поле, както лелята казваше, и затова тука с трепет и с уважение идваш. Просто чувстваш, че ти става нещо в съзнанието. Едно разтоварване имаш.

Шукри Бекташ за трета година дарява теле за курбана, за да почете паметта на пророчицата, която познавал лично и която му е помагала.

Шукри Бекташ: Малкият син нямаше 17 години деца и дойдохме с жената тука, помолихме се. И следващата година веднага детенце – момиче ни се роди.

Хората имаха възможност да разгледат и вещите на пророчицата в къщата, където е живяла и приемала вярващи в нейната сила. За празника бяха изложени и всички икони, които са ѝ били подарявани през годините.

Източник: БНР

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Дубайският беглец приватизира БСП

Подводница на Божков и сред кандидатите за лидер на партията След като прокуратурата разпространи записи ...