Футболистът Месут Йозил поема разноските за операции на 1000 деца по света

В навечерието на сватбата си, Месут Йозил, халфът на „Арсенал“, обяви, че ще помогне на 1000 деца по света, като поеме разноските по техните операции. 

Йозил и половинката му Амине Гюлше насърчават своите гости и приятели да не носят подаръци на сватбата им, а вместо това да дарят средства на фондация, която да ги разпредели за деца в нужда.

„Много фенове и приятели ме попитаха какво искам за моята сватба, но моето желание и това на Амине е повече хора да се включат в даряването на пари.“

Йозил подкрепя фондация „BigShoe“, а през 2014 г. дари премията си от спечелването на световната титла в Бразилия за операциите на 23 бразилски деца. Дарението беше в размер на 240 хил. паунда. Добрите каузи далеч не са новост за футболистa. През 2016 г. Йозил се включва в кампаниите в Африка и преди година и в тези в Русия.

Халфът на „Арсенал“ се обърна към социалните мрежи, за да мотивира повече хора да дарят:

„Като професионален футболист аз съм в привилигирована позиция. Затова моля всички, които имат възможност да помогнат на деца в нужда и да се включат в една инициатива, която е близка до сърцето ми.“

За фондацията „BigShoe“ може да научите повече тук.

Източник: uspelite.bg

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Нина Ставрева: Ръководството на БСП е в самоизолация спрямо членовете си и другите партии

Нина Ставрева е бивш кмет на Каварна, член на БСП. От novapress.bg я потърсихме за ...