Томислав Дончев: До седмица ще има решение по казуса с кмета на Сандански – Кирил Котев

Все още не е сформирана етичната комисия на ГЕРБ, това ще стане до края на юли. Това разкри вчера пред bTV вицепремирът Томислав Дончев.

По думите му, идеята е нейните членове да са трима или петима и да има скромен технически персонал за приемане на сигналите.

Според Дончев, членовете на комисията трябва да са опитни, но още по-важното е да са с отлична репутация. От ГЕРБ са решили да приемат и анонимни сигнали.

„До момента, още преди създаването на комисията, са постъпили над 10 сигнала, като повечето са срещу кметове„, каза още той.

Това обаче не било учудващо, защото престоят местни избори.

Относно сигналите на Яне Янев срещу кмета на Сандански – Кирил Котев, Дончев коментира, че данните изглеждат смущаващи и има подозрения за конфликт на интереси.

Решение по този казус ще има до седмица. Партията може единствено да свали доверието си от съответния кмет“, уточни вицепремиерът.

Той коментира и предложението за отказ от машинно гласуване на местните избори. Обяснението му беше, че решението на ГЕРБ е дошло в резултат на писмено становище от Централната избирателна комисия, че заради машинното гласуване има риск за адекватното провеждане на предстоящия местен вот.

„Това са най-сложните избори“, повтори Дончев и допълни, че ако България иска да премине изцяло на машинно гласуване, трябва сама да си произведе машините, за да намали цените и рисковете.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Благоевград пристигнаха бюлетините за местния вот на 27 октомври

Бюлетините за изборите на 27 октомври за общински съветници и кметове пристигнаха в Благоевград. Представители ...