#СпортаПодкрепяЙо или как футболисти от цяла България се обединиха, за да помогнат на едно младо момиче

В началото на aприл, във фейсбук близки на Йоана от село Яворница стартираха кампания под наслов #СпортаПодкрепяЙо. В началото идеята им бе да пуснат на търг екипите на местни футболни звезди, но малко след това се случи немислимото. С тях се свързаха много национални футболисти, които с радост предоставиха свои екипи за търга.
В каузата се включиха Димитър Бербатов, Кирил Десподов, Ивайло Чочев, Николай Бодуров, Станислав Костов, Страхил Попов, Ивелин Попов, Тодор Неделев, Пламен Илиев, Благой Макенджиев, Запро Динев, Христо Златински.
От 4 април до сега са продадени 6 екипа за сумата от 1100 лева, като към момента има активни търгове, по които има наддавания.
Кирил Десподов освен, че е дарил свой собствен екип, участва и в два търга с наддавания от 1000 лева на всеки артикул.
До края на седмицата се очакват екипи от Левски, ЦСКА, Националния отбор и още много футболни тимове от цяла България. Очаквайте ги!
Йоана Евгениева Иванова, която страда от Сарком на Юинг – злокачествен тумор на меките тъкани, който е агресивен, но за щастие е открит навреме.
Лечението се провежда в Турция, където момичето е преминало 6 курса химиотерапия и лъчетерапия. Заедно с прегледите всичко това е струвало 60 000 евро. След това и била направена успешна операция, която също е с цена 60 000 евро. До тук лечението излиза 120 000 евро, които за щастие са събрани и платени.

Плануваното цялостно лечение е 12 месеца. Остават още 6 месеца. В тях ще има още 12 химиотерапии, които ще струват още 60 000 евро.
Вчера са преведени 8000 лева за първата химиотерапия и в сметката остават около 12 хил. лева.
Тази кауза е пример, че добротата на хората все още съществува. Пример за това, че няма значение кой от къде е, че хора от цялата страна се обединяват в името на един живот! Разказваме Ви това, за да повярвате, че има надежда!

Може да помогнете и Вие:
Първа инвестиционна банка
IBAN :BG06FINV91501317244595
SWIFT CODE: FINVBGSF
Йоана Евгениева Иванова
пейпал акаунт: helpioana@abv.bg

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Прогноза за времето 18 юли

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. Днес ...