Социалистите от Благоевград утвърдиха своите номинации за предеставители в Европейския парламент, вижте кои са те

Вчера в Регионален исторически музей Благоевград, БСП Благоевград проведе шесто заседание на 48-та Общинска конференция.

Официални гости на събитието бяха народните представители от ПГ „БСП за България“ – Елена Йончева, Тома Томов и Николай Бошкилов. Гости на социалистите в Благоевград бяха и зам.- председателят на Българската социалистическа партия- Деница Златева, както и Областният председател на БСП Благоевград- Валери Сарандев.

Доклад за актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи пред социалистите във връзка с предстоящите Европейски избори, представи председателят на БСП Благоевград- Любен Милев.

„Свидетели сме на исторически етап с крайно напрегната и противоречива международна и вътрешно – партийна обстановка. Страните членки на Европейския съюз, от създаването му до към настоящия момент никога на са били толкова различни в политиките си и във вижданията си по редица национални и общоевропейски насоки за развитие и запазване на целостта на съюза. Европа като цяло е много далече от идеите и ценностите, който вдъхновяваха европейските граждани години наред. Водената политика в Европейския съюз, е много далеч от проблемите на обикновените хора, както в България, така и в останалите държави – членки. Европа, която беше символ на социалния прогрес в момента е доведена до бюджетни ограничения, дълбоки неравенства, облагодетелстване на богатите и очертаване на тъмно и неясно бъдеще за огромна част от гражданите.“ – заяви пред делегатите Любен Милев.

След доклада на председателя на социалистите в Благоевград, делегатите на конференцията утвърдиха постъпилите номинации за представители в Европейския парламент от структурите на БСП в общината. Личностите, получили най- много номинации са: Елена Йончева, Сергей Станишев, Деница Златева, Николай Бериевски, Петър Корумбашев, Крум Зарков, Георги Пирински и други.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

АЕЖ поиска подробности от Прокуратурата за разследването срещу „Биволъ“

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава Върховна касационна прокуратура да обясни детайлите около проверката ...