Софийският градски съд спря делото за преместването на Куйович

Черногорският затворник беше хванат да кара с фалшива книжка по време на отпуск в края на август.

Софийският градски съд спря делото за преместването на Будимир Куйович в затвора или в общежитие от закрит тип. В момента черногорецът изтърпява присъда в общежитие в открит тип. До делото се стигна след искане на новия директор на затвора в София, след като по време на отпуск Куйович беше хванат да кара с фалшива португалска книжка.

За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 8 години. Градският съд спря делото до момента, до който приключи друг процес, който касае режима, при който осъденият ще доизлежава присъдата си. Куйович е осъден на 16 години затвор за наркотрафик. Преди 10 години затворникът предизвика политически сътресения в правителството на Сергей Станишев. Последваха и оставки на полицейски шефове.

Куйович вече поиска преди време да бъде предсрочно освободен, но съдът му отказа. Затворническата администрация смята, че опасността черногорецът да извърши ново престъпление е станала по-висока.

Използвани са материали на БТА

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Красимир Янков: С избора на следващо ръководство на БСП ще се покаже, дали ще се върне консолидацията в лявото пространство

Препоръчвам на сегашното ръководство на БСП, да не приемат различното мнение за враждебно. Много е ...