„Пирогов“: Малкият Мартин, блъснат от кола на тротоар, е с реална опасност за живота

Тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което бе блъснато от кола на тротоар в Сандански, съобщиха на брифинг пред „Пирогов“, където то беше транспортирано вчера със специализирана линейка. В момента се правят изследвания на момченцето, като има реална опасност за живота му. На този етап прогнози за състоянието му не могат да се правят. Малкият Мартин е с черепно-мозъчна травма и счупени бедро и глезен, а още вчера беше изваден далакът му.

„Момченцето лежеше в локва кръв. Имаше много кръв. Семейството е добро. Майката е много грижовна“,  разказа пред Нова телевизия свидетелка на тежкия инцидент в Сандански, при който 72-годишен мъж го помете.

„Плаках като малко дете, когато научих. Момченцето е много жизнено, постоянно си играе. Моля се на Господ да се оправи“, заяви пък местен жител, който познава и възрастния човек зад волана на колата.

„С жена му заедно сме израснали. Той е свестен човек. Беше инженер, началник в завода“, посочи той.

Инцидентът се е случил в сряда малко преди 9.00 часа. Екипи на ВиК в Сандански пристигнали с багер на улица „Александър Буйнов“. Паркирали тежката машина на улицата и поставили сигнализация, че пътят е затворен.

Около багера се събрали деца от квартала, за да го разгледат – сред тях и 6-годишният Мартин. Докато се организирали да започват, към екипите на ВиК се приближил възрастен мъж. Той поискал да мине с колата си покрай багера, но му било отказано.

Вероятно ядосан, мъжът се качил в автомобила, натиснал газта, проправил си път между багера и паркираните на тротоара коли. Миг по-късно прегазил и детето.

В момента на удара до малкия Мартин е стоял шефът на водното дружество в Сандански. Мъжът е в шок от преживяното.

В момента на инцидента заедно с детето около багера са били още 5-6 деца. Всички те са невредими.

От прокуратурата отказаха коментар заради опасения, че могат да повлияят на свидетелските показания. Все още не е ясно и дали 73-годишният шофьор е бил с изрядно свидетелство за управление. Според съседите му той е имал здравословни проблеми. Пробата му за алкохол е отрицателна. Не е осъждан.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Красимир Янков: Няма как БСП да прави добра национална политика, ако не реши проблемите на хората в страната

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна с хасковските социалисти. Пред тях той ...