Отворено писмо до министър председателя Бойко Борисов : „Господин Борисов, знаете ли, че…“

Неправителствени организации от цялата страна изпратиха отворено писмо до министър председателя – Бойко Борисов.

От публикуваното в социалните мрежи писмо, става ясно, че гражданите ще издигнат палатков лагер утре пред резиденция Евскиноград и ще очакват премиера там.

Публикуваме обръщението към премиера – Бойко Борисов, без редакторска намеса :

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ОТ
НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИ С ИДЕАЛНА ЦЕЛ
ЗА
ЗАЩИТА НА ХОРА И ЖИВОТНИ

Уважаеми господин Борисов,

Трудно ни е да преценим в качеството Ви на какъв да се обърнем към Вас… Обърнахме се като към министър председател, като към гражданин на Република България, като към баща, като към дядо на деца, които ще трябва да живеят в Република България… Резултат няма…
Въпреки всичко Вие все пак сте министър председател с всички привилегии и отговорности произтичащи от това. Тъй като очевидно законите не означават нищо за държавната и общински администрации,за нас остава надеждата,че поне за Вас е важно тяхното спазване.
Представителите на неправителствени организации често сме упреквани,че сме се загрижили за животните,често дори и държавни служители са ни съветвали да се занимаваме и помагаме на хора.Бихме желали да Ви уверим,че именно това правим! Правим го със собствени средства и дарения след плащането на данъците от които се издържа администрацията.Правим го защото знаем,че ВСЯКО насилие над животно,рано или късно ескалира в насилие над хора.Всяко неспазване на закона рано или късно рефлектира върху живота на хората.Всяко престъпление на държавен или общински служител,рано или късно води до човешко страдание.
За да не бъдем голословни ще изброим няколко странични за нашата кауза факта :

1. Какво бихте казал по въпроса,че в България към 2017 година имаше 2500 деца лишени от родителски грижи,които не могат да бъдат осиновени само защото някъде,някой чиновник не е свършил елементарната си работа да премести имената им от един в друг списък?Има ли наказани за това? Каква е бройката днес? Интересува ли Ви какво се случва с най-уязвимите членове на нашето общество? А какво става с тях когато напуснат институциите?

2. Какво бихте казал по отношение на грижата към психично болните в България? Знаете ли в какви условия живеят? Знаете ли колко специалиста се грижат за едно пълно болнично отделение нощем? Знаете ли колко хора с психични заболявания не получават помощ? Знаете ли,че тези хора са като нас,просто се нуждаят от помощ и лечение…?

3. Какво бихте казал за децата с увреждания и техните родители? Грижи ли се достатъчно държавата за тях? Или те са ,,УЖ болни“ , а родителите им са алчни и ,,КРЕСЛИВИ“?

4. Какво бихте казал за достъпната среда за хората с увреждания? Знаете ли,че във Варна например,заведенията за обществено хранене,питейните заведения и дори държавни учреждения,които са достъпни за хора с увреждания са ЕДИНИЦИ? Знаете ли защо? Знаете ли как един човек с увреждания може да живее в обществото пълноценно?

5. Какво бихте казал за това,че 1 500 000 пенсионера получават пенсии под прага на бедност? Не са ли именно те хората, построили всичко върху което надграждате и сте така горд от резултатите? Не е ли твърде несправедливо това?

6. Какво бихте казал за това,че извън страната към днешна дата живеят повече българи от трудоспособното население в страната?Как ще коментирате факта,че българските граждани извън България внасят повече пари от всички инвестиции взети заедно в страната? Защо според Вас са изоставили семействата си и са заминали да работят за чужд просперитет ?

Бихме могли да изброяваме още много. Повече от ясно е,че грешката не е в нас… Казано простичко,държавната и общинските администрации се ГАВРЯТ с всеки,който по една или друга причина не може да се защити или да отстоява правата си…. Причините за съществуването на тези проблеми не е в неспособността на българина или в ниската производителност на труда му. Причините са в НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ САМАТА ДЪРЖАВА, пълното безхаберие, което се шири по управленски позиции и странното разбиране на администрациите, че гражданите са им длъжни, а не обратното.

От повече от пет години различни неправителствени организации протягат ръка за съдействие,съвместна работа и развитие към държава, общини и Вас лично. Отговорът или по-скоро липсата му бихме описали като шамар и подигравка към най-уязвимите.
Тотално недоумение буди у нас липсата на каквито и да е мерки за възстановяването на законността и реда в държавната и общински администрации.

Поради всичко гореописано, всички внесени предложения,искания,сигнали и пълната липса на адекватни мерки,не ни остава друг избор,освен да излезем на улицата. Очакваме Ви от 18 юни в палатков лагер, в палатки за гости, купени НЕ по европроекти, пред резиденция Евксиноград. Знаем, че сте зает човек и искаме да Ви спестим излишното пътуване, затова ще Ви чакаме докато дойдете.
Нека да прережем лентата на проект „Законът в България е над всичко“!

СНЦ ,,ЗООЗАЩИТА“ –зам.председател Николай Добрев
ДАРА – Ирина Николова
Анимал Хоуп България-Варна – Мариела Тасева
Българска федерация за защита на животните “Всички сме равни” – председател – Милка Йорданова Водева
Милосърдни сърца 2015 Бургас – Неда Недина
СНЦ ,,ГЛАСЪТ НА ЖИВОТНИТЕ“ – Соня Кирова
СНЦ ,,ГРАМАДА“ – Маргарита Атанасова
СНЦ ,,ДОБРИНА,ХУМАННОСТ,СЪСТРАДАНИЕ“ – Юлия Иванова

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Благоевград пристигнаха бюлетините за местния вот на 27 октомври

Бюлетините за изборите на 27 октомври за общински съветници и кметове пристигнаха в Благоевград. Представители ...