Отваряне на транспортна фирма

Ако решите да отворите транспортна компания, трябва да имате малко опит на пазара за тези услуги и да знаете коя стратегия да изберете. Тук ще разгледаме въпроса как да отворим транспортна фирма, бизнес план за отварянето й, какво е необходимо за организирането на този случай.

Фирма за възстановяване на ДДС от ЕС 

Увеличаването на обема на вноса и износа, както и на потока от пътници, генерира търсене в тази област. Следователно транспортните и спедиторски компании непрекъснато се отварят на пазара. Но раждането на спедиторските и товарни компании води до изчезването на транспортните компании. Фирмите превозвачи решават липсата на собствен транспорт, като привличат колите на съседа.

По този начин се организира нов спедиторски отдел или някой друг. Трябва да започнете да отваряте такъв бизнес с регистрация.

Бизнес план

Ако решите да отворите предприятие, което ще предоставя видове услуги (превоз на пътници, товари и т.н.) в тази област, тогава можете да изтеглите готов пример за бизнес план на транспортна компания безплатно, който ще ви помогне при изчисляването на всички разходи при организирането на този случай

Как да отворите транспортна фирма

И така, ще разгледаме точките за информация как да отворите транспортна компания, която предоставя спедиторски услуги.

Помещенията за офиса на транспортната компания ще бъдат юридическият адрес на компанията, така че ще трябва да сключите договор за наем между собственика на помещението и вашата компания.

Отначало можете да се ограничите до набиране на персонал, съчетавайки функциите на няколко длъжности. Този подход обаче значително ще забави работния процес на транспортната компания.

Намирането на опитен, тесен специалист, без да му гарантирате висока заплата, е достатъчно трудно, така че има смисъл да наемете способен работник без опит в тази област и да го обучите. Що се отнася до счетоводния отдел, тук е необходим квалифициран специалист.

Тъй като отговорността за заплатите сега ще бъде на вас, по-добре е да не рискувате и да използвате услугите на одиторска компания.

Плюсове и минуси на този бизнес

Несъмненото предимство на транспортния и спедиторски бизнес е малка инвестиция за стартиране. А също и факта, че не се нуждаете от лиценз за спедиторски дейности. Но липсата на лиценз води до несправедлива работа на диспечерите на частни транспортни компании и този факт, разбира се, е недостатък в тази професия.

Начало на работата

За да се избегне недоверието между клиента и доставчика, ще е необходимо да запознаете доставчиците на вашата транспортна компания с пълната информация относно превозвача, склада, брокера и др.

И няма нужда да се притеснявате, че ще бъдете отстранени от тази верига, тъй като компаниите клиенти, в по-голямата си част, нямат логистици в своя персонал. Освен това, като се свържат директно с брокера, до склада, до превозвача … те нямат гаранция, че ще получат същата тарифа, която получава спедиторът.

За да започнете да предоставяте транспортни услуги, трябва да подпишете договор за спедиция с клиент и клиентско споразумение с преводач. Но работата на спедитора не се ограничава само до това. Проследяване на автомобила по пътя, решаване на възникнали проблеми, ясна представа за това какво се транспортира, актуализиране на клиента – това е същността на компетентния автоспедитор.

Очевидната простота на транспортната компания е изпълнена с клопки. Това е познаване на законите за движение на транзитни и износни стоки, коректна документация, наличие на голям брой експедиции в пунктовете за изпращане на стоки.

Характеристика:

В началните етапи ще трябва сами да свършите цялата основна работа. Освен това ще ви е необходим опит в областта на експедицията, за да не претоварите работата в самото начало на дейността.

Първите стъпки трябва да се предприемат с повишено внимание, тъй като дейността на спедитора е да задоволи интересите на клиентите на транспортната компания, притежание на информация, тъй като има моменти, когато само спедиторът може да разреши ситуацията между превозвача и собственика на товара.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Как да подберем дрехите за вкъщи

Ако сте родител с малки деца и се чудите как да изберете дрехи за дома, ...