Областният съвет на БСП – Благоевград с категорична подкрепа за Корнелия Нинова

Преди минути завърши заседанието на Областния съвет на социалистите от Пиринско. По информация на източници на „Благоевград нюз“  е направен подробен анализ на резултатите от изборите за Европейски парламент. Посочена е нарасналата подкрепа  за БСП – с 3 500 гласа повече, в сравнение с предишните избори. Най-високи са резултатите в общините Гоце Делчев и Кресна. Там БСП е първа политическа сила, като убедително бие ГЕРБ.

С тревога са посочени примери за купен корпоративен вот и са потърсени причините за 6 пъти по – високите изборни резултати на ДПС, постигнати  в Благоевград.

Областният съвет на БСП е приел и специална декларация в подкрепа на Корнелия Нинова. Те застават на позицията, че броени месеци преди изборите не са необходими оставки. Делегатите на предстоящия в неделя конгрес на БСП от Благоевградска област да гласуват против оставката на Корнелия Нинова, е решил още Областният съвет.

За „Благоевград нюз“, Валери Сарандев –  областен лидер на БСП потвърди, че декларацията е подкрепена от болшинството участвали в заседанието – 25 членове, като един се е въздържал.

Противници  на тази позиция са само  5-ма  – част от делегатите от Благоевград, Петрич и Сандански.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е независима неправителствена организация, включваща експерти ...