Музикалните инструменти и влиянието им върху човешкото здраве

Всеки един от различните музикални инструменти има уникални виброчестотни характеристики и оказва съответния лечебен ефект върху различни органи и системи на човешкото тяло. Благодарение на многобройните изследвания на психотерапевти, вирусолози, физици, имунолози и други учени, категорично са доказани огромните ползи от въздействието на музиката върху организма. Ето кой музикален инструмент за какво помага:

Цигулката, подобно и на всички останали струнни инструменти, лекува душата, нормализира кръвообращението и спомага за възстановяването на хармоничен дихателен ритъм.

От своя страна, пианото успява да проникне в най-вътрешните части на мозъка, които са отговорни за оптималното функциониране на ендокринната система, като цяло и в частност на щитовидната жлеза.

Органът привежда човек в възвишено състояние и мисли в хармоничен ред, благодарение на което лекува гръбначния стълб.

Арфата влияе върху миокарда, хармонизирайки работата на основния „двигател“ на човешкото тяло.

Кларинетът помага на човека да се справи с депресията и насърчава здравето на сърдечно-съдовата система.

Саксофонът има пряк ефект върху сексуалната чакра (Свадхистана), благодарение на което е в състояние не само да излекува пикочно-половата система, но и да повиши потентността – както при дамите, така и при мъжете.

Флейтата спомага за увеличаване на обема на вдишвания въздух и благоприятства притока на допълнителни дози кислород в кръвта, почиства дихателната система от слузта, която съдържа различни патогени.

Виолончелото пък настройва бъбреците на хармонична вълна и по този начин води до нормализирането работата на отделителната система.

Барабанът , като и всички останали ударни инструменти, оптимизира сърдечната честота, лекува хематопоетичните органи и подпомага дълбоката релаксация.

Влиянието на музикалните инструменти от цял симфоничен оркестър е още по-силно.

След като вече знаете как ни влияят различните музикални инструменти поотделно, сега си представете степента на влияние върху душата и тялото на симфоничен оркестър. Той е в състояние да лекува с различни звуци, различни по терапевтичните си свойства. Спокойно може да бъде наречен универсален лечител на всички времена!

Източник: Онлайн магазин Muzikalen.bg

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Всичко, което трябва да знаете за традиционния тайландски масаж

Традиционният тайландски масаж датира от преди повече от 2500 години. Произхожда от древна Индия и ...