Млада българска надежда подобри четири национални рекорда

Младата надежда на българското плуване се отличи с медал на Световното първенство за юноши в Букурещ и си спечели квота за Олимпиадата.

16-годишният талант Йосиф Миладинов от Пловдив грабна бронза на Световното първенство за юноши, което се проведе в Будапеща. Младокът финишира трети в дисциплината 50м бътерфлай с резултат от 23.48 секунди, подобрявайки националния рекорд в тази дисциплина.

Това е втори бронз от Световно първенство по плуване за юноши и девойки, след този на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай в Инданаполис през 2017 година. Също и за мъжкото ни плуване.

Освен с медал Йосиф Миладинов се отличи с два финала, четвърто място на 100м бътерфлай, спечелена олимпийска квота и общо четири подобрени национални рекорда.

Младият талант, който мечтае за олимпийски медал, тренира в Швейцария, където го сравняват с легендарния Майкъл Фелпс. След триумфа Йосиф ще отправи поглед към други състезания и най-вече предсотящата Олимпиада в Токио през 2020г., разбира се, след като се отдаде на кратка почивка./uspelite.bg

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Красимир Янков: Няма как БСП да прави добра национална политика, ако не реши проблемите на хората в страната

Кандидатът за председател на БСП Красимир Янков се срещна с хасковските социалисти. Пред тях той ...