Колко често трябва да се провежда професионалното поистване на дома ви?

Ако планирате да използвате професионално почистване на домове, е съвсем нормално да изпитвате затруднения в планирането на графика, по който домът ви да бъде почистван. Истината е, че няма общовалиден отговор на този въпрос, защото честотата на чистенето зависи от редица фактори, на които ще обърнем внимание в настоящия материал. Ще зададем вместо вас важните въпроси, формиращи идеалния график за вашето домакинство.

Колко често вие самите почиствате своето жилище?

Когато уговаряте честотата на посещенията за абонаментно почистване на вашия дом, от компанията обезателно ще ви попитат колко често искате хигиенистите да ви посещават? В този момент трябва да се запитате колко често вие лично чистите семейното си жилище. Не просто подреждате и прибирате разхвърляните вещи, а запретвате ръкави, изваждате прахосмукачката и наистина чистите?
Нуждата да се почистят отделните помещения зависи също от броя на обитателите в даден апартамент. Само възрастни ли са членовете на домакинството, или сред тях има малки деца и домашни любимци? Домове, в които живеят зрели хора могат да се чистят по-рядко, отколкото жилища, където се отглеждат малки деца и космати четириноги. Ако ви се налага да чистите всеки ден, то едно и дори две седмични посещения биха били удачно решение.

Имате ли възможност да поддържате чистота между отделните посещения на хигиенистите?

Чистачката си е тръгнала, оставяйки дома ви идеално чист и подреден. Дълго ли обаче ще се запази къщата ви в това състояние? Ако сте договорили почистване през седмица, трябва да имате готовност да извършвате сами основното чистене в седмицата, в която фирмата няма да изпрати своя екип. Другият вариант е до следващото посещение да живеете в крайо неприятна, мръсна обстановка.

В случай че нямате време да поддържате идеална хигиена, защото сте заети с отглеждането на децата си, или пък работният ви график не ви го позволява, може би е по-разумно да планирате ежеседмично чистене. В останалите дни от седмицата ще бъдете ангажирани с рутинното поддържане на приятния си дом, но поне няма да се налага да бършете прах, да миете подове и да чистите банята основно.

Какъв бюджет планирате да отделите за услугата?

Цената на абонаментната услуга вероятно ще бъде първата мисъл в главата ви, когато от почистващата фирма ви попитат колко пъти месечно искате да се чисти вашия дом. Много хора смятат, че повече месечни посещения означават по-висока цена на услугата в рамките на месеца, но истината е, че това няма нищо общо със стойността на абонаментната цена.
Голяма част от почистващите фирми формират цените си точно обратно. Колкото повече визити в рамките на месечния абонаментен план, толкова по-ниска е цената на самата хигиенизация. Бюджетът ви ще зависи основно от площта на дома ви и дейностите, които искате да бъдат включени в посещението.
Бюджетът може да бъде съвсем скромен, когато абонаментното почистване включва само прахосмукиране, забърсване на прах, измиване на подове и санитарията в банята. В случай че се налага хигиенистите да чистят основно и кухненските уреди, меката мебел, прозорците, стълбища и т.н., абонаментната цена ще се повиши в известна степен.
От значение е също дали ще предоставите лично препаратите и консумативите за хигиенизирането, или ще очаквате чистачите да ги осигурят. Изпразването и изнасянето на боклука от кошовете за смет също добавя към стойността на процедурата. Пускането на перални и гладене на прането, е услуга, която все по-често се изисква от някои клиенти в страната ни.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Факти за спорта, които трябва да знаете

В тази статия ще ви запознаем с няколко интригуващи факти за спорта, които е добре ...