Кои са най-ефикасните хапчета за отслабване според експертите?

Факт е, че всеки продукт, пуснат на пазара, бива обявен за най-ефикасните хапчета за отслабване от самия производител или от търговеца, който го предлага. На всеки от нас е ясно обаче, че няма как всички хранителни добавки за редукция на тегло да имат еднаква ефективност. Освен всичко друго, съставът и дозировката им е коренно различна.
И понеже е невъзможно да бъде посочен конкретен продукт, а още по-малко марка, ще обърнем внимание на състава на суплементите, който според експертите по диетично хранене прави даден продукт ефективен в редукцията на тегло. Гилдията на лекарите и диетолозите е не само единодушна, но и голяма част от експертите сами приемат някои от нутриентите, на които ще обърнем специално внимание в следващите редове.

Кой и кога се нуждае от допълнителна суплементация?

Когато става въпрос за отслабване, лекарите са единодушни, че редукцията трябва да се базира основно на начина на хранене, а не на приема на хапчета, отвари, прахчета, сиропи и др. Приемът на добавки не трябва да замества пълноценното хранене. Дори да става въпрос за витамини и минерали, те трябва да се набавят основно от храната, защото само там са в безопасна и оптимално усвоима форма.
Има обаче някои изключения. Определени групи хора се нуждаят от добавките, поради невъзможност или нежелание да консумират определени групи храни. Това са на първо място веганите и вегетарианците, нуждаещи се от външен прием на витамин В12, желязо и калций, защото в естествена форма те се съдържат главно в животинските продукти.
Хората с алергии като глутенова и лактозна непоносимост, както и тези с автоимунни заболявания, се нуждаят от допълнителни дози Калций, витамин Д, хром, цинк и магнезий. Пациенти, лекувани с антибиотици имат нужда да приемат пробиотици, за да възстановят стомашно-чревната си флора. Всички останали отслабващи, трябва да спазват умерен хранителен режим, комбиниран с подходящите за нуждите им диетични хапчета.

Кои са най-добрите формули?

Най-ефикасните хапчета за отслабване, според експертите, съдържат няколко изключително важни за здравето хранителни вещества. Сред тях е рибеното масло. То се съдържа в по-тлъстите риби като сьомга, риба Тон и скумрията. Богато е на дълговерижни Омега 3 мазнини, сред които са ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA).
Полезните мазнини играят важна роля за ефективното и трайно отслабване, заради свойството им да елиминират вредните – тези, натрупани чрез консумация на въглехидрати и захар. Друг важен компонент на ефикасните хапчета за отслабване са пробиотиците. Това са полезни бактерии, грижещи се за добрата работа на храносмилателния тракт.
Наред с редица други ползи за здравето, пробиотиците осигуряват също помощ при редукцията на тегло. Те регулират хормоните и ускоряват обмяната на веществата. Предлагат се под формата на таблетки, напитки, прахчета и меки (желирани) капсули. Кой продукт да изберете? Този с най-изчистен от консерванти, подобрители и аромати състав.
Магнезият е друго важно хранително вещество, което играе роля в стотици ензимни реакции в организма, включително при метаболизиране на храната, синтеза на мастни киселини и протеини и трансмисията на нервни импулси. Добрите хранителни добавки съдържат Магнезий – ако не в чистата му форма, то поне под формата на фито-екстракт, в който Магнезият е наличен в оптимална и лесно усвоима концентрация.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Всичко, което трябва да знаете за традиционния тайландски масаж

Традиционният тайландски масаж датира от преди повече от 2500 години. Произхожда от древна Индия и ...