Как да защитите очите, когато сте изложени на вредни условия на труд?

Очни наранявания могат да се случат внезапно или могат да възникнат за дълъг период от време поради продължително излагане на химикали, летящи частици или радиация. Всяка година хиляди индустриални работници съобщават, че са наранили очите си по време на работа.

Работете с подходящи очила

Трябва да сте много конкретни по отношение на типа защитни очила, които сте избрали да носите по време на работа. Ако работата ви изисква да се занимавате със заваряване, рязане на метал, пробиване и др., трябва да носите заваръчен шлем.

Този шлем ще защити цялото ви лице и части от шията. Ако трябва да се справите с химически газове, трябва да носите изцяло изправена респираторна каска или маска. Това ще блокира газовете и ще ви предпази. Винаги трябва да носите очила със странични екрани, тъй като те помагат да се защити ефикасно.

 

Изследвайте очите си

Всеки работник, който работи на опасно работно място, трябва да прави годишна проверка на очите, за да анализира здравето и състоянието им.

Лекарят може да проведе някои тестове, за да установи дали е настъпило увреждане на тъканите поради излагане на химически газове и отломки и др.

 

Задължителни символи за защита на очите

Съществен факт е, че всички организации са длъжни да поставят стикери със символи за безопасност на очите. Тези символи трябва да са лесни за разбиране и изображенията им трябва да представят работник, който носи защитни очила или друго предпазващо очите средство.

 

Източник: http://okemtesting.com/

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Теорията на аргументацията и убеждаващата комуникация

Всестранното изследване на убеждаващата комуникация е необходимо от голямата роля, която оказва диалога в днешното ...