И ВОЛЯ напуска парламента

Парламентарната група „ВОЛЯ- българските родолюбци“ напуска парламента. Това обяви на брифинг в парламента председателят на партията Веселин Марешки, предаде БТА.

„На съвещание на ръководството на партията и на парламентарната група взехме решение да напуснем парламента. За да няма фалшиви новини и спекулации исках лично да ви го съобщя“, заяви Марешки.

„Причините към момента не мога да ги споделя, защото продължават разговорите. Те не са лесни, повярвайте ми. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на ВОЛЯ в парламента е да осветява лъжите и манипулациите и в парламента, и в политиката, и като цяло в обществото, както и да сваляме маските на фалшивите политици и партии. Нека това наше решение от днес да го приемете като част от тази наша последователна политика“, каза той. Следобед или в следващите дни ще ви дадем повече разяснения по темата, каза още Марешки.

На журналистите не беше дадена възможност да зададат уточняващи въпроси.

ВОЛЯ става втората парламентарна група, която няма да участва в пленарните заседания, след като от няколко седмици от зала отсъстват депутатите от „БСП за България“. Възможни са проблеми с кворума, защото депутатите от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ формират  мнозинство от 122 народни представители, а ДПС традиционно не се регистрира в началото на пленарните заседания.

ЗА КВОРУМА НА ПАРЛАМЕНТА

ГЕРБ – 95 депутати

ОП – 27 депутати

Общо – 122 депутати

ИЗВЪН ЗАЛА

БСП – 78 депутати

ВОЛЯ – 12 депутати

Общо – 90 депутати

В ЗАЛА, НО БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ДПС – 25 депутати

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

АЕЖ поиска подробности от Прокуратурата за разследването срещу „Биволъ“

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава Върховна касационна прокуратура да обясни детайлите около проверката ...