Изпълнение на покрив от битумни керемиди

В този текст ще караме направо. Няма какво толкова да обсъждаме моделите битумни керемиди, но ще наблегнем на качественото изпълнение и как от него зависи да се изпълнят всички предимства на този вид покривно покритие. Също така, колкото по-качествен е монтажът на битумния покрив, толкова повече ще бъдат намалени първоначалните недостатъци на самия материал.

Принципно такива статии започват с изясняването на предимствата и недостатъците на покрив от битумни керемиди. Тук обаче обърнахме перспективата, за да изведем на преден план най-важното нещо – инсталирането на покрива от битумни керемиди. Ако самият монтаж не бъде изпълнен от опитни майстори, специалисти, такива с ноу-хау и разрешавали най-различни ситуации, то тогава няма да има смисъл нито от предимствата, нито от недостатъците. Тогава целият покрив ще е провал, а вие като собственици не бихте искали дори да си го помислите, че е възможно. Затова след като изберете битумните керемиди на базата на лично търсене и усет, следва да поверите изпълнение в ръцете на опитните майстори.

След като изяснихме най-важното по темата, следва да изброим две съществени предимства и два недостатъка на битумните керемиди.

 Битумните керемиди издържат на предизвикателствата на времето. Когато са поставени правилно, те издържат на различните климатични сезонни промени и повърхността не подава лесно както на жегата, така и на дъжд, сняг, силни ветрове и дори градушки. Въпреки това предимство обаче, недостатък е, че като дълготрайност, те не могат да се съревновават с класическите покривни покрития. Това обаче не е толкова съществен проблем, тъй като правилният монтаж и поддръжка могат да забавят темповете на стареене.

Цялостно, инсталацията на битумни керемиди е по-евтина от други покривни покрития. Това позволява големи покривни пространства да бъдат покрити в шингли и да красят сградите по уникален начин. От друга страна обаче изпълнението е много специфично и дори малки грешки могат да се проявят в течове след години. При всички положения обаче, опитните майстори знаят как да се справят със сложното изпълнение.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Лампионите за хол – незаменим осветител и декорация

Лампион е характерната стояща лампа с абажур, която изпълнява ролята на дискретен допълнителен източник на ...