Изберете цвят и модел на спалното бельо

Психолозите са доказали, че цветовете, които ни заобикалят, могат да повлияят на нашето настроение и благополучие. Избирането на правилните цветове в интериора на спалнята, особено цвета на спалното бельо и аксесоарите, могат да подобрят качеството на вашия сън.

Какви цветове спално бельо осигуряват най-добрата почивка?

Цветът на спалното бельо трябва да се избере според случая. Ако сте прекарали натоварен ден, тогава монохромното спално бельо със спокойни пастелни цветове ще ви помогне да се отпуснете и да заспите бързо.

В този случай най-добрият избор е светло синьо, бледо жълто, сметана, бежово, кафяво, както и класическото бяло. Всички нюанси на зелено и сиво са идеално решение за добра почивка. Такива спални комплекти бързо ще облекчат напрежението на нервната система.

Не забравяйте за детайлите!

Оригиналният модел на спалното бельо, декорациите наподобяващи ръчно изработени бродерии и дантели, както и украсителните детайли с дигитални отпечатъци, винаги изглеждат красиво върху модерните спални комплект. Независимо от това, декоративните детайли са подходящи само, когато не са прекалено натрапчиви – моделът на спалното бельо може да бъде каре, райе, с лек флорален модел, геометрични орнаменти, абстракции, животински щампи и т.н. Той обаче не трябва да разсейва или уморява, защото целта на моделите спално бельо е да ви помогнат да се унесете в дрямка, а не да ви държат будни.

Ако украсата е малка и дискретна – сънят ви ще бъде спокоен и комфортен. Нежната дантела или бродерия върху спалното бельо ще ви помогне да се разсеете, да забравите за тревогите и бързо да облекчите умората след работен ден. В същото време твърде големите отпечатъци, фотопечатът (3D), геометричните орнаменти, ориенталските мотиви, йероглифите и други създават настроение за по-активно прекарване на времето в спалнята.

Спално бельо за романтична вечер

Ако планирате да прекарате романтична вечер с любимия човек, изберете вълнуващо ярко или интригуващо тъмно спално бельо с оригинален модел или обикновен монохромен модел.

Страхотни опции за този случай ще бъдат оранжево, червено или червено-черно, розово, бордо, лилаво, фуксия, розово и особено луксозно спално бельо в черен цвят.

Източник: https://spalno-belyo.com

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Теорията на аргументацията и убеждаващата комуникация

Всестранното изследване на убеждаващата комуникация е необходимо от голямата роля, която оказва диалога в днешното ...