Едно момиче от Петричко води най-тежката битка – битка за живот! 20 000 лв. за 10 дни трябва да събере Йоана от Яворница, за да се оперира!

Приключиха всички 6 химиотерапи, предвидени преди операцията и лъчетерапията на Йоана от петричкото село Яворница. Борбеното момиче, за което не веднъж сме писали, е на крачка да завърши най-трудната борба в живота си, ала за това отново й е нужна спешна помощ.

След консултации и прегледи, Йоана вече има дата и за самата операция – тя ще се извърши на 21-ми март, а преди операцията предстоят изследвания на 19-ти март и нова консултация преди това с лекарите. На 6-ти март клиниката в Турция, където се лекува Йоана, е дала оферта за операцията – сумата от 60 000 евро.

Абсолютно непосилните за семейството на момичето близо 120 000 лв. са животоспасяващи за Йоана. Въпреки усилията на всички хора със сърца, които до момента са дарили средства за лечението й, наличната сума по сметката на Йоана е 53 753 лева. В Хелпкарма по сметката на Йоана налични са 4090 евро. Приблизителната сума за лечението й, събрана до момента, е 61 000 лева, тъй като Хелпкарма има такси на стойност около 400 евро.

Към момента за Йоана са събрани само половината от необходимите й средства… От клиниката, в която девойката се лекува, ще направят компромис, но искат да бъде преведена по – голямата част, не по малко от 40 000 евро.

„Всяко отлагане може да коства много на Йони, заболяването е такова, че не може да бъде предвидено какво ще се случи, ако лечението се забави, тоест след химиите и лъчетерапията следва операция, а след това още половин година химиотерапии. Дотук химиотерапиите, лъчетерапиите и разходите по престоя са над 120 000 лв. – сума, събрана благодарение на добрия българин. Молим ви с цялата си душа и сърце, помогнете на Йоана да излезе победител от тази битка. Дайте и шанс да бъде здрава, да завърши училище, дайте и шанс да сбъдне мечтите си. Не я изоставайте точно сега, когато предстои най- важният момент от лечението и. Трябва да направим чудо, мили хора, и с помощта на всички да съберем поне още 20 000 лева до 21-ви март. След това ще събираме останалата част, за да се изплатят на болницата.“, споделят с болка близките й.

Йоана Иванова е на 15 години. Тя е ученичка в 10 клас в ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Петрич. Тя е с диагноза саркома на Юинг , заболяване, което е открито на време и е лечимо. Всеки, който желае, може да помогне на Йоана в най-тежката битка – тази за живота й, чрез дарителската й сметка:

Дарителска сметка
Първа инвестиционна банка
IBAN :BG06FINV91501317244595
SWIFT CODE: FINVBGSF
Йоана Евгениева Иванова

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

АЕЖ поиска подробности от Прокуратурата за разследването срещу „Биволъ“

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава Върховна касационна прокуратура да обясни детайлите около проверката ...