Дървеници в дивани – причини за появата, методи за отстраняване

Ако дървениците са превзели дивана ви, тогава ще е доста трудно да ги извадите, тъй като те проникват във всички пукнатини и се чувстват чудесно в различни гънки и шевове. Особеността на дървениците е, че гнездят в непосредствена близост до потенциалната си плячка. За да пият кръв, не е нужно да изминават дълги разстояния, достатъчно е да пълзят от скривалището си, към спящ и нищо неподозиращ човек. Останалото е лесно, а именно да се пробият кожата.

Ето защо собствениците на жилища, трябва да са притеснени от въпроса как да се отърват от дървеници в този случай. Въпреки че е трудно да се справим с дървениците, има редица начини, които ще помогнат за унищожаването на тези паразити. Тази статия засяга именно този въпрос, посветен на проблемите с диваните и обитателите им дървеници.

Причини за появата на дървеници в дивана

Всякакъв вид паразит прониква в дома на човек, за да намери храна за себе си. Защо дървениците започват от дивани? Отговорът на този въпрос е много прост – защото техните потенциални жертви обичат да почиват на дивани. Не е нужно да се движат на далеч, а условията за живот в дивана са напълно подходящи. Има много уединени места, в които могат да скрият, след хранене. Идеалната среда за живот включва топло, меко спално бельо, дървени кутии, ъгли и цепнатини, до които човек почти няма достъп. Дървениците показват предимно своята активност през нощта, така че човекът научава за тяхното съществуване едва на сутринта след „пиршеството“ им. Или по-скоро сутринта, когато му напомнят за себе си, оставяйки неприятните следи от ухапвания.

Паразитите навлизат в жилищата на хората по различни начини. Например:

С употребявани или нови мебели;

След пътуване, когато носите багажа си от евтини хотели;

След пътуване с железопътен транспорт (в резервирани седалки);

След пазаруване на антики като картини, мека мебел, антични лампи с абажури, книги и др;

В случай на настаняване в стари къщи;

С дрехи, закупени на битпазар;

След посещение на домакините, които вече имат такива паразити.

Как да водим борба с дървениците

Пръскане срещу дървеници

Един от най-ефективните начини за третиране на дървеници е използването на специални инсектициди, срещу тях. На пазара има огромен брой различни продукти. Най-общо казано, може да изберете всеки един препарат, ойто се предлага в магазина. Основното е, той да е с високо качество и да не е с изтекъл срок на годност. За да закупите точно такова лекарство, потърсете инсектициди в магазини, които познавате, големи хипермаркети за дома, добре познати онлайн магазини или на сайтове, специализирани в продажбата на дезинфектанти. Срокът на годност е още по-лесен – тук просто трябва да бъдете внимателни и да проверите датите, посочени на опаковката, преди да купите. Друг начин, който ще ви позволи да опознаете продукта по-добре и да сте сигурни, че той е произведен от истинска компания е като закупите от фирмите за борба с вредителите. Те имат лицензи и разрешителни за голям набор препарати за борба с вредителите. Закупувайки от тях ще ви е гарантирано качеството, произхода и ефективността на всеки един продукт.

Разбира се, споменатите методи ще са икономични, но не дотам ефективни. Имате ще един вариант и той е да наемете екип от Превента ДДДД ЕООД за пръскане за дървеници.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Всичко, което трябва да знаете за традиционния тайландски масаж

Традиционният тайландски масаж датира от преди повече от 2500 години. Произхожда от древна Индия и ...