Делян Пеевски: 1 лв. субсидия на глас означава фалит на партиите

Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите. Това коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски, който отново дойде в парламента. „Ако бъде приет такъв модел на финансиране, всички партии ще станат собственост на олигарсите“, допълни Пеевски. Намаляването на партийната субсидия влиза за гласуване на първо четене в пленарната зала, съобщава бТВ.

Той заяви още, че днес са първите консултации с производители на брашно и на тестени изделия.

„Ако няма гаранции за реално намаляване на цената на хляба с диференцирането на ДДС, то изобщо няма да предлагаме такава мярка. Утре също има консултации с производители, но целта е крайната цена на хляба да се намали, а не само да пада цената за производителите“, допълни депутатът от ДПС.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини. Продължаваме с намаляването на ДДС на хляба, а след това и на книгите“, каза още Делян Пеевски.

Днес парламентът ще обсъди на първо четене промените в Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев от 1 юли. Това е трета точка в седмичната програма на Народното събрание, която беше приета в началото на днешното заседание, уточнява БТА.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е независима неправителствена организация, включваща експерти ...