Благоевград с подземни контейнери за битови отпадъци

Монтират първите  подземни контейнери за битови отпадъци в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Те ще бъдат в района на площад „Македония“. Първоначално ще бъдат поставени 8 броя , като  3 от тях – в пространството между сградата на читалището  и  минералната баня, други три ще бъдат монтирани при ул. „Гьорче Петров“ под сградата на НАП, а два –  при паркинга под площад „Македония“.Още подобни съдове ще бъдат поставени и на други места в областния  център.

Какви са предимствата на подземните контейнери?

Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както и лесно и бързо обслужване, и поддържане.

От общинската администрация призовават да се пази общинското имущество. При забелязване на нередности може да бъде сигнализирано на телефон 112  и в делничните дни на телефони – 073/88 44 34 ,  073/88 44 06.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Красимир Янков: Честите промени в законите по сигурността водят до нестабилност

„Прехвърлянето на функции от НСО към МВР повдига сериозен въпрос за функционирането на системата за ...