Баневи ще бъдат предявени обвинения за седем престъпления

На Николай и Евгения Баневи ще бъдат предявени обвинения за седем престъпления от общ характер, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Това ще се случи в рамките на задържането им за 72 часа. След това прокуратурата ще поиска от съда те да останат за постоянно в ареста.

Двамата ще бъдат обвинени за организиране и участие в престъпна група и за длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на „Полимери“ АД, „Елма“ АД , „Химически завод Панайот Волов“ АД и „Топлофикация Казанлък“ АД в общ размер на 84 682 896 лв. Също и за избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи „Полимери“ АД, 1 515 235 лв. като управляващи „Партнърс комерс“ ЕООД и 2 623 816 лв. като управляващи „Елма“ АД.
Семейство Баневи ще получат още и обвинения за пране на пари в особено големи размери- 589 811 132 евро и 225 000 лева, за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Малко по-рано днес, с два различни полета, Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани у нас, след като миналия месец бяха арестувани на летището в Ница.

About Ива Николова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Благотворителен концерт за набиране на средства за паметник на поета Евтим Евтимов

Благотворителният концерт ще се проведе утре, 24.04.2019 г, сряда от 19.30 ч в големия салон ...